A vidéki CSOK fokozza az ingatlanvásárlási kedvet

Július 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.

A program 2019. július 1-jével indul és három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető a vissza nem térítendő támogatás. A kormány az indulás után monitorozni fogja, milyen hatással bír a támogatás a kisebb településeken, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy a határidőn túl is igény van rá, a projekt folytatódik, illetve tovább bővítik a jogosult települések listáját. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, jelentősen élénkült a vidéki kereslet az intézkedés bejelentése óta. „A magánszemélyek által feladott hirdetések és érdeklődések száma országos szinten 71 százalékkal növekedett a falusi CSOK hatására az elmúlt 3 hónapban.

falusicsok1.jpg

A támogatási összegnek maximum felét lehet vásárlásra költeni, a többit az ingatlan korszerűsítésére fordíthatják a családok. A modern építkezéseknél a vásárlók egyre kiemeltebb figyelmet fordítanak a biztonságra, az okos berendezésre, illetve a funkcionális kényelemre. Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője elmondta, érzékelik a megnövekedett építkezési és vásárlási kedvet, ezért követik a fogyasztói trendeket. ,,A Hörmannál nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan termékeket kínáljunk a vásárlóknak, amelyeket megéri az otthonukban használni. Az energiatakarékosság, a biztonság, a kényelem a fő hívószavak nálunk.” Szujó László kijelentette, a minőség és az esztétikum kéz a kézben jár a Hörmannál a garázskapuk, házbejárati- és beltéri ajtók tekintetében is.

falusicsok2.jpg